Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina
Numărul de telefon 0040 373787805 este gratuit și disponibil 24/7
București, 17 martie 2022: Asociația Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, compania ce furnizează servicii medicale de telemedicină, deschid o linie telefonică gratuită pentru refugiații din Ucraina. Persoanele interesate vor avea acces la consultații medicale direct prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală cât și de pediatrie. Numărul de telefon 0040 373787805 cu acoperire națională este gratuit și disponibil 24/7. Potrivit Poliției de Frontieră Române, de la izbucnirea războiului și până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina. Aproximativ 305.000 de persoane au plecat deja către alte țări, în timp ce 95.000 de persoane au rămas pe teritoriul României.
“Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-și salva viața și care sunt nevoiți să își lase în urmă tații, frații, soții și ceilalți membri ai familiei. Însă putem înțelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informațiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
„Cele mai prețioase experiențe din viață vin din dăruirea celorlalți. Dacă putem face viața un pic mai ușoară și liniștită pentru toți oamenii afectați de aceste vremuri, recompensele nu se vor termina niciodată. Suntem recunoscători pentru echipa minunată pe care o avem la Telios Care și de echipa Zi de BINE, care nu sunt împiedicați de nimic și dăruiesc din toată inima”, a adăugat Philip Choban, co-founder and CEO Telios Care.
La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine a ridicat #SCUTpentruUCRAINA în contextul în care la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur.
În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat mai multe proiecte cu scopul de a fi alături de cei care au nevoie de sprijin. La începutul lunii martie, împreună cu partenerii și donatorii săi, a trimis de ambele părți ale graniței aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.
În prezent, Asociația Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iași, locuri de joacă pentru copii și spații de recreere pentru mame, în timp ce la București, pe 1 aprilie, va deschide porțile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunității ucrainene.
Dacă vreți să susțineți financiar aceste proiect, puteți să o faceți prin fundraiserul deschis de Asociația Zi de BINE pe FB sau prin direcționarea a 20% din impozitul pe venit/profit către Asociație. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul www.zidebine.ro .
***
Despre Asociația Zi de BINE
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.
Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.
No Comments