Gestionează-ți imaginile – cum să lucrezi cu un număr mare de fotografii
36 de cadre într-un film. În trecut fotografii aveau o limită simplă, dată de lungimea filmului. În prezent nu avem această problemă și facem mult mai multe fotografii. Toată lumea are o cameră foto în buzunar, iar numărul de fotografii poate fi copleșitor. Ce poți face pentru a te asigura că fotografiile tale sunt privite, pentru a preveni pierderea amintirilor importante și a alege cu ușurință imaginile care merită imprimate?
O arhivă foto pentru acasă este o idee grozavă.Atât amatorii, cât și profesioniștii pot beneficia de pregătirea corespunzătoare a unui catalog. Am adunat o serie de sugestii pentru a ușura lucrul cu un număr mare de fotografii. Într-adevăr, la început va fi nevoie de un pic de efort, dar odată ce vei începe să le folosești, acestea te vor ajuta să economisești timp și îți va oferi o mai mare plăcere de a răsfoi imaginile.
Fotografii profesioniști tratează cardurile SD ca pe filmele folosite în trecut, iar pentru fiecare proiect folosesc un nou card de memorie, care ulterior poate fi arhivat într-un mod similar. Cardurile Samsung Pro Ultimate și Pro Plus, concepute pentru profesioniști, sunt perfecte pentru acest scop. Durabilitatea lor ridicată îți permite să faci fotografii în condiții dificile: sunt rezistente la căderi, raze X, influența câmpului magnetic și apă. Acestea beneficiază de o garanție de 10 ani. După utilizare, un astfel de card poate fi stocat mulți ani într-o arhivă. Dar cum rămâne cu amatorii și cu miile de fotografii de pe telefoanele lor?
Ajutor, am prea multe fotografii
Câteva practici bune ar fi, cu siguranță, ștergerea regulată a fotografiilor de calitate slabă și marcarea celor mai reușite cu o stea.Dar, la sfârșitul zilei, telefonul tău este conceput ca un instrument pentru utilizarea de zi cu zi, nu ca o arhivă. Soluțiile cloud sunt convenabile pentru copii de rezervă sau căutare, dar nu vei avea control total asupra siguranței acestora, iar catalogarea nu este cea mai ușoară.
De aceea, ar trebui să pregătești o arhivă privată pe o unitate externă, care va fi actualizată în mod regulat. Încărcarea chiar și a unui număr mare de fișiere este foarte rapidă. Unitatea T9 are o capacitate de stocare a fotografiilor de până la 4 TB, care pot fi încărcate la o viteză de până la 2000 MB/s.
Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pregătești imaginile. Alege-le pe cele reușite și creează o structură de catalog adecvată. Îți sugerăm să împarți întreaga arhivă în fișiere personale și de lucru. Apoi, creează dosare pentru ani individuali, cu sub-dosare pentru luni individuale. În cadrul acestora din urmă, poți crea dosare pentru evenimente speciale care au avut loc la un moment dat, de exemplu „Excursie la Seul” sau „Ziua de naștere a bunicii”. Stochează separat imaginile cu documente, cum ar fi contractele sau chitanțele. Nu este nevoie să fie datate, deoarece ar trebui să includă deja informațiile corespunzătoare.Totuși, îți recomandăm să le denumești (acest lucru nu este necesar pentru fotografiile private, deoarece ele vor fi definite prin numele lor de catalog).
După crearea dosarelor, umple-le cu imagini. Unitatea va fi gata pentru căutarea celor mai importante amintiri, iar dimensiunea compactă și rezistența sa îți vor permite să o iei cu tine în călătorii către cele mai îndepărtate locuri.
Pentru cei care au mai mult timp, o bună practică este utilizarea unui software pentru importul fotografiilor. Mai ales persoanele care lucrează cu fișiere RAW ar trebui să proceseze imediat imaginile, înainte de a fi stocate în dosarele corespunzătoare împreună cu fișierele sursă. Astfel, poți economisi timp în viitor și poți fi gata oricând să le arăți fotografii prietenilor.
No Comments