Samsung – zero emisii până în 2050

Just another WordPress site

Samsung – zero emisii până în 2050

Samsung Electronics este în proces de implementare a strategiei sale de mediu. Aceasta include angajamentul de a atinge zero emisii de carbon la nivelul întregii întreprinderi și intenția de a utiliza mai multă energie regenerabilă și de a cerceta și a investi în noi tehnologii pentru realizarea de produse eficiente din punct de vedere energetic, creșterea reutilizării apei și dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului.

Primul val de schimbări vizează electronicele de consum (de exemplu, telefoanele inteligente). În acest domeniu, compania dorește să atingă zero emisii (domeniul de aplicare I și II) până în 2030. De-a lungul următoarelor două decenii, Samsung se va concentra pe implementarea tehnologiilor ecologice în interiorul diviziei Device Solutions (de exemplu, semiconductori, inclusiv produse de memorie). Primii ani de aplicare a noii strategii au adus deja efecte pozitive. Datorită noilor instalații de tratare a gazelor de proces și a utilizării ample a sistemelor de recuperare a căldurii reziduale în urma utilizării gazului natural lichid (GNL), în 2023 divizia Device Solutions și-a redus emisiile cu 11,6 % fată de 2022.

Divizia Device eXperience din cadrul Samsung se concentrează, de asemenea, pe deșeurile electronice. Până în 2030, strategia globală de mediu își va extinde programul de colectare a deșeurilor electronice de la 50 la 180 de țări. Se preconizează că în anii 2009-30 se va ajunge la nivelul de 10 milioane de tone de deșeuri electronice colectate, iar până în 2050, la 25 de milioane de tone. În 2023, programul de colectare al Samsung va fi extins în peste 70 de țări.

„Eco” de la ecologie și economie

Samsung Memory promovează practici ecologice în rândul consumatorilor. Acestea sunt benefice nu numai pentru mediul înconjurător, ci și pentru utilizatorii finali. Înlocuirea hard diskului dintr-un computer este mai ieftină decât schimbarea întregii unități. Noile SSD-uri Samsung, cum ar fi Samsung 990 EVO, oferă mai mult decât un nivel de stocare mai ridicat. Ele pot accelera întregul computer datorită vitezelor de citire de până la 5000 MB/s și vitezelor de scriere de până la 4200 MB/s.Reînnoirea unui computer nu trebuie să însemne o investiție mare și, în acest mod, cantitatea de deșeuri electronice este redusă semnificativ.

Se pot obține economii (și o mai mare securitate) prin utilizarea SSD-urilor externe pentru stocarea fișierelor și a amintirilor personale în locul soluțiilor cloud (conform factorului de emisie al rețelei SUA, fiecare 100 GB stocați în cloud generează 200 kg de CO2 pe an).

Pământul este responsabilitatea noastră colectivă. Acțiunile întreprinse de companii mari precum Samsung sunt un pas important în direcția bună, dar să nu uităm că putem contribui cu toții. Merită să căutăm soluții de zi cu zi care ne pot influența viitorul.

No Comments

Add your comment